VPRO Gids 31

31 juli t/m 13 augustus
Pagina 29 - ‘Podcasts’
papier
29

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Podcasts

De beste podcasts, uitgelicht in het on demand aanbod.

Alles onwijs eerlijk

Ben je fan van de heerlijk tenenkrommende afleveringen van Echt Gebeurd waarin mensen hun puberdagboek voorlezen? Dan is deze podcast echt iets voor jou. Ronald Venema was als tiener in de jaren negentig een fanatieke dagboekschrijver, zette al zijn zielenroerselen op papier en leest die zonder zelfcensuur voor in zijn eigen podcast.Op droge, maar ook puberdramatische toon beschrijft hij (met vele uitweidingen) wat hij allemaal meemaakt op het gebied van school, liefde, en lichamelijke en sociale ongemakken. Alles, zoals de titel al belooft, onwijs eerlijk.

ELJA LOOIJESTIJN


British Scandal: the Murdoch Phone hacking

Na reeksen over de vergiftiging van Alexander Litvinenko en het seksschandaal in het Britse parlement, richt British Scandal zich op de afluisterpraktijken bij roddelblad News of The World. Journalisten Rebekah Brooks en Andy Coulson maakten hun baas Rupert Murdoch gelukkig met het onthullen van allerlei scoops over beroemdheden en zelfs het koningshuis. Maar toen bekend werd dat ze hun informatie verkregen door gehackte telefoons, stortte alles in elkaar. Alice Levine (van het hilarische My Dad wrote a Porno) vertelt het verhaal, samen met Matt Forde. Hun Britse humor en roddelkunst houden je aan de koptelefoon gekluisterd. 

ELJA LOOIJESTIJN

naar de vpro podcastgids