VPRO Gids 31

31 juli t/m 13 augustus
Pagina 28 - ‘Series on demand’
papier
28

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Series on demand

Interessante series in het on demand aanbod van streamingdiensten als Netflix, NPO Start, Videoland en HBO Ziggo.

Generazione 56k

In Napels loopt dertiger Daniel (Angelo Spagnoletti) na de zoveelste mislukte date zijn oude schoolgenootje Matilda (Christina Cappelli) weer tegen het lijf. Terwijl ze een onmiskenbare klik hebben, springt Generazione 56k terug naar 1998 en het eiland waar de twee hun middelbareschooltijd samen doorbrachten en hij heimelijk verliefd was op haar beste vriendin. Een aangenaam luchtige romcom verpakt in acht korte afleveringen, die vakantiegevoelens voor Italië oproept en nostalgisch maakt naar een tijd waarin internetverbindingen nog de traagheid van 56k hadden.

ANKE MEIJER

Snowfall

DISNEY+
Snowfall

Los Angeles, 1983. Honderden kilo’s cocaïne stromen dagelijks de Amerikaanse neuzen in, maar voor arme buitenwijken blijven de drugs vaak onbetaalbaar. Totdat een paar gewiekste types inzien dat er met een goedkope, versneden variant (crack) veel meer te halen valt. Big business, maar wel met een keerzijde: Snowfall laat vanuit meerdere perspectieven sterk zien hoe hele gemeenschappen langzaam kapotgaan aan de crack-epidemie. Deze liefdesbaby van Narcos en The Wire bleef - mede door het moeizame eerste seizoen - lang onder de radar, maar is inmiddels een hit: seizoen vijf is onderweg. 

ALEX MAZEREEUW

naar vpro cinema