VPRO Gids 31

31 juli t/m 13 augustus
Pagina 29 - ‘Films on demand’
papier
29

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Films on demand

Interessante films in het on demand aanbod van streamingdiensten als Netflix, NPO Start, Videoland en HBO Ziggo.

Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 2019. Biografie van Stephen Merchant. Met o.a. Florence Pugh, Dwayne Johnson, Lena Headey, Nick Frost en Vince Vaughn.

Vermakelijke biopic over Saraya-Jade Bevis (artiestennaam Paige), telg uit een Brits worstelaarsgezin, die het koste wat kost wil maken als show-worstelaar bij het Amerikaanse WWE. Gaat haar – uiteraard – lukken, maar onderweg zorgt schrijver/regisseur Merchant (bekend van zijn werk met Ricky Gervais) voor voldoende hindernissen om de reis spannend te houden. De hoofdrol is voor Pugh (Lady MacBeth), die moeiteloos weet te schakelen tussen stoer en kwetsbaar. Fijne bijrollen van Vaughn als haar coach en van Dwayne ‘The Rock’ Johnson als zichzelf.

Canada 2020. Komedie van Evan Morgan. Met o.a. Adam Brody, Sophie Nélisse, Wendy Crewson, Tzi Ma en Sarah Sutherland.

In zijn tienerjaren was Abe Applebaum (Adam Brody) een wonderkind in zijn eigen soort: een kinderdetective die voor de hele school de meest uiteenlopende mysteries oploste. Inmiddels is Abe 32, slijt hij zijn dagen als ‘privédetective’ met nietszeggende zaakjes, en verliest hij zich avond na avond in alcohol en zelfmedelijden. Tot er ineens een heuse moordzaak op zijn bureau belandt, en hij eindelijk toekomt aan de échte actie. Maar moord blijkt toch van net iets andere orde dan vermiste katten en gestolen spaarpotten. Debuterend regisseur Evan Morgan maakt er een heerlijk ironische neo-noir van, met een slim script en een uitstekende cast

MYLUM/PICL
Effacer l’historique

Frankrijk/België 2020. Komedie van Benoît Delépine en Gustave Kervern. Met o.a. Blanche Gardin, Denis Podalydès, Corinne Masiero, Vincent Lacoste en Benoît Poelvoorde.

Een keurig wijkje in een Franse provinciestad in de nabije toekomst. Marie, Christine en Bertrand zijn bevriende buren sinds de gele-hesjesprotesten. Nu wordt hun leven gedomineerd door commercie, bureaucratie en sociale media. Achter de keurige gevel voert Bertrand opwindende gesprekjes met telemarketeers, worstelt Christine met de lage sterrenbeoordelingen van haar taxiservice en verzwijgt Marie dat haar man en kind vertrokken zijn. Absurdistische komedie van de makers van Aaltra, die een beetje in sketches blijft hangen. Niettemin winnaar Zilveren Beer in Berlijn.

CINEMEMBER
Temblores

Guatemala/Frankrijk/Luxemburg 2019. Drama van Jayro Bustamante. Met o.a. Juan Pablo Olyslager, Mauricio Armas Zebadúa, Diane Bathen, María Telón en Sabrina De La Hoz.

De aarde trilt wanneer de christelijke familie van de getrouwde Don Pablo - vader van twee kinderen - ontdekt dat hij er een homoseksuele relatie op nahoudt. De dramatische consequenties daarvan in Guatemala, waar homofilie als uit te bannen ziekte wordt beschouwd, filmde regisseur Bustamante met een explosieve ingetogenheid. Terwijl Pablo heen en weer wordt geslingerd tussen de liefde voor zijn kinderen en die voor zijn vriend Francisco, vecht zijn familie voor zijn rehabilitatie. Schrijnend relaas over identiteit, groepsdruk, intolerantie en liefde.

naar vpro cinema