VPRO Gids 29

17 juli t/m 30 juli
Pagina 29 - ‘Podcasts’
papier
29

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Podcasts

De beste podcasts, uitgelicht in het on demand aanbod.

The Vanishing of Harry Pace

Harry Pace was de oprichter van het eerste zwarte platenlabel van de Verenigde Staten. Hij runde ook nog een verzekeringsfirma en zette zich in voor gelijkheid op de woningmarkt. Een indrukwekkende staat van dienst. Toch wisten zijn kleinkinderen helemaal niet wat hun opa deed, ze wisten zelfs niet dat hij zwart was. Hoe dit mogelijk is, hoor je in een mooi nieuw drieluik van Radiolab. Op de manier die we kennen van bijvoorbeeld de serie over Dolly Parton, vertelt Jad Abumrad het heldhaftige, boeiende, maar ook pijnlijke verhaal van een verdwenen historische figuur.

ELJA LOOIJESTIJN

Stervelingen

Nog een podcast over de dood, het lijkt wel een trend. Audiocollectief Schik, bekend van Bob, kreeg van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving de opdracht om een podcast over onze band met ons onvermijdelijke einde te maken. Allerlei mensen vertellen over hun relatie tot de dood: een jonge dokter, een islamitisch geestelijk verzorger, een levenslustige vrouw die niet lang meer heeft.  Net als het recente Kassiewijle laat ook deze podcast zien dat de dood niet alleen maar eng hoeft te zijn.

ELJA LOOIJESTIJN

naar de vpro podcastgids