VPRO Gids 29

17 juli t/m 30 juli
Pagina 28 - ‘Series on demand’
papier
28

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Series on demand

Interessante series in het on demand aanbod van streamingdiensten als Netflix, NPO Start, Videoland en HBO Ziggo.

Witch Hunt

NPO PLUS
Witch Hunt

‘Het is je werk om moeilijk te doen’, fluistert de baas haar eerst nog vriendelijk toe. Financieel directeur Ida (een geweldige Ingrid Bolsø Berdal) denkt daarom het juiste te doen, wanneer ze ontdekt dat haar advocatenkantoor niet helemaal eerlijk is geweest met de bonnetjes. Ze trekt direct aan de bel, maar de hoge bonzen zitten uiteindelijk allesbehalve te wachten op een integere klokkenluider. Goed opletten om de complexe plot en intriges bij te houden, maar de acht afleveringen van deze bloedstollende Noorse thriller vliegen voorbij.

ALEX MAZEREEUW

The White Lotus

ZIGGO MOVIES & SERIES XL
The White Lotus

Zesdelige miniserie van Mike White, die eerder het geweldige Enlightened maakte. Een groep superrijken arriveert in een paradijselijk luxeresort op Hawaï. Ze zijn op huwelijksreis, op de vlucht voor hun verleden, of gewoon op zoek naar een goede massage. Het overdreven bereidwillige personeel doet er alles aan om het de gasten naar de zin te maken. Tevergeefs, want in de openingsscène leren we al dat niet iedereen het tripje overleeft. De personages zijn dan ook allesbehalve sympathiek, maar de sublieme cast maakt er een verrukkelijk vilein feestje van.

ALEX MAZEREEUW

naar vpro cinema