VPRO Gids 26

26 juni t/m 2 juli
Pagina 39 - ‘Podcasts’
papier
39

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Podcasts

De beste podcasts, uitgelicht in het on demand aanbod.

De Schaduwspits

Winfried Baijens, Rivkah Op het Veld en Jeroen Gortworst zijn alle drie gay en alle drie NOS-presentator. Ze vroegen zich af waarom er nog steeds geen voorbeelden zijn van mannelijke homoseksuele profvoetballers, terwijl die er toch moeten zijn. Met hun podcast De Schaduwspits willen ze daar verandering in brengen. Ze duiken de geschiedenis in en doen een gewaagde oproep. Rolmodellen zijn noodzakelijk, dat wordt pijnlijk duidelijk. Na vijf afleveringen weten we of ze hun schaduwspits uiteindelijk zullen vinden.

CECILE ELFFERS

Exit scam

Gerald Cotten was een van de succesvolste ondernemers van Canada. Wie wilde investeren in bitcoins en andere cryptomunten kon terecht bij zijn snelgroeiende bedrijf Quadriga. Maar toen sloeg het noodlot toe: op zijn huwelijksreis overleed Gerald aan de gevolgen van de ziekte van Crohn. Erg voor zijn vrouw, maar ook erg voor zijn klanten, want de codes tot de cryptokluis met al het geld nam hij mee in zijn graf. In totaal 215 miljoen dollar was ineens verdwenen. Er gaan stemmen op dat Gerald helemaal niet dood is en zich ergens verstopt met zijn miljoenen. Deze vermakelijke podcast onderzoekt die steeds plausibeler wordende theorie.

ELJA LOOIJESTIJN

naar de vpro podcastgids