VPRO Gids 26

26 juni t/m 2 juli
Pagina 38 - ‘Series on demand’
papier
38

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Series on demand

Interessante series in het on demand aanbod van streamingdiensten als Netflix, NPO Start, Videoland en HBO Ziggo.

Love, Victor

DISNEY+
Love, Victor

De charmante film Love, Simon over een tiener die op zijn middelbare school uit de kast komt, kreeg een vervolg in tienerserie Love, Victor waar inmiddels twee seizoenen van zijn. Ook Love, Victor speelt op Creekwood High School waar ditmaal nieuweling Victor (Michael Cimino) probeert te ontdekken wie hij is en hoe hij in zijn nieuwe wereld past. Net als de film gaat de serie liefdevol om met haar hoofdpersoon en de ontwikkelingen die hij doormaakt. Al blijft het soms wat braaf.

ANKE MEIJER

Dom

AMAZON
Dom

‘Zoon van topagent groeit uit tot meest gezochte crimineel van Brazilië.’ Een pitch om u tegen te zeggen. Niet gek dat Amazon aan de haal ging met het verhaal van ‘Pedro Dom’, een twintiger die begin deze eeuw uitgroeide tot ‘s lands beroemdste overvaller, die vooral de ultrarijken beroofde. De serie richt zich op de relatie tussen Pedro en zijn vader, een agent die zijn leven wijdde aan de drugsbestrijding, maar zijn zoon eraan ten prooi ziet vallen. Soms wat overdadig, maar dit anti-drugs-pamflet boeit van begin tot eind.

ALEX MAZEREEUW

naar vpro cinema