VPRO Gids 21

22 mei t/m 28 mei
Pagina 39 - ‘Podcasts’
papier
39

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Podcasts

De beste podcasts, uitgelicht in het on demand aanbod.

Gemiste sterren

Weinig plekken zijn witter dan het Concertgebouw. De podcast Gemiste Sterren wil daar verandering in brengen en stelt zwarte klassieke componisten centraal. Wie kent bijvoorbeeld de Franse kolonel, schermkampioen, sterviolist, componist en dirigent Joseph Boulogne (1745-1799), beter bekend als Chevalier de Saint-Georges? Muziekkenner Orville Breeveld vertelt over de componisten en hun werk, presentator Floris Kortie interviewt verschillende gasten uit de klassieke muziekwereld. Hij stelt ze de vraag of het niet hoog tijd is een nieuwe naam toe te voegen aan de componistengalerij in Het Concertgebouw. 

ELJA LOOIJESTIJN

De verhalen: misschien hadden we dit niet moeten doen

De veel oudere dichter weet niet wie Rihanna is en de jonge vrouw weet niet wie Bertus Aafjes is. Maar dat staat hun liefde niet in de weg. Het feit dat hij getrouwd is ook niet. Samen vertrekken ze naar een Franse camping, maar daar ontstaan al snel de eerste barstjes in hun geluk. De reis eindigt zelfs rampzalig. Schrijver en journalist Caroline van Keken sprak zelf de tekst in van haar (deels waar gebeurde) audioverhaal, acteur Johan Simons speelt de dichter.

ELJA LOOIJESTIJN