VPRO Gids 21

22 mei t/m 28 mei
Pagina 38 - ‘Series on demand’
papier
38

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Series on demand

Interessante series in het on demand aanbod van streamingdiensten als Netflix, NPO Start, Videoland en HBO Ziggo.

Black-ish

VIDEOLAND
Black-ish

In 2017 besloot de Amerikaanse zender ABC een aflevering van sitcom Black-ish niet uit te zenden. Officieel vanwege een ‘creatief meningsverschil’ met maker en schrijver Kenya Barris, officieus omdat het een verhaallijn over knielende atleten tijdens het volkslied, niet durfde uit te zenden. Opmerkelijk voor een sitcom van 22 minuten per aflevering. De serie over een Afrikaans-Amerikaanse familie schuwt politiek en sociaal gevoelige onderwerpen niet. En mede dit maakt dat Black-ish al zeven seizoenen favoriet is bij kijkers én critici.

ANKE MEIJER

Halston

NETFLIX
Halston

Vijfdelige miniserie over de invloedrijke Amerikaanse modeontwerper Roy Halston Frowick (Ewan McGregor). Hij was in de jaren zestig en zeventig verantwoordelijk voor een internationale moderevolutie, bouwde een enorm succesvol imperium, en werd een superster die geliefd was tot in de hoogste kringen. Maar de combinatie van roem, verslavingszucht en een enorm ego luidt uiteindelijk zijn onvermijdelijke val in. Deze prestigieuze productie van Ryan Murphy (Pose, Ratched) is stilistisch uiterst sterk, maar wordt vooral gedragen door de intense hoofdrol van McGregor.

ALEX MAZEREEUW

naar vpro cinema