VPRO Gids 18

1 mei t/m 7 mei
Pagina 39 - ‘Podcasts’
papier
39

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Podcasts

De beste podcasts, uitgelicht in het on demand aanbod.

Spy Affair

Maria Butina is nog geen dertig als ze wordt gearresteerd op verdenking van spionage. Ze is actief in de Russische wapenlobby, omdat ze vindt dat wapenbezit in haar vaderland net zo'n grondrecht zou moeten zijn als in Amerika. Maar Butina had nog veel grotere ambities, zo blijkt uit de podcast Spy Affair. Daarin hoor je niet alleen de spion zelf, maar ook diverse mensen die haar pad kruisten. Zoals Patrick Byrne, een hotshot die alles van blockchaintechnologie weet en ondanks zijn argwaan viel voor haar charmes.

KATJA DE BRUIN

Zwarte muisjes

Een op de tien moeders krijgt te maken met postnatale psychische problemen: depressies, angsten, PTSS of zelfs psychoses. Toch denken vrouwen die dit overkomt vaak dat ze de enige zijn en worden ze verteerd door schaamte en schuldgevoel. In opdracht van het Ministerie van VWS maakte Maarten Dallinga (Verstrikt) samen met researcher Denise Hilhorst de podcast Zwarte Muisjes. De hoofdpersoon is Sanne: na de geboorte van haar nu vierjarige zoon kreeg ze een postnatale depressie, nu is ze zwanger van een dochter. Zal het deze keer beter gaan? 

CECILE ELFFERS

naar de vpro podcastgids