VPRO Gids 17

24 april t/m 30 april
Pagina 39 - ‘Podcasts’
papier
39

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Podcasts

De beste podcasts, uitgelicht in het on demand aanbod.

West Cork

De Franse filmmaker Sophie Toscan du Plantier werd op een gruwelijke manier omgebracht in de buurt van haar vakantiehuis in de afgelegen Ierse regio West Cork. De herinnering aan de moord is 25 jaar later nog springlevend, want het is voor veel mensen het moment dat de streek zijn onschuld verloor. Ook is er nog niemand veroordeeld, maar wel iemand verdacht.  Het echtpaar Jennifer Forde en Sam Bungey bracht maanden door in West Cork, ze vertellen het verhaal zorgvuldig en sfeervol, wat de cold case opnieuw aan het rollen bracht.

ELJA LOOIJESTIJN

The Cut: You might actually be in love with your best friend

Verlangen, toewijding, passie: woorden die je vaak een een romantische relatie zult toeschrijven. Maar wat als je deze gevoelens ook hebt voor een heel goede vriend of vriendin? The Cut is een podcast over cultuur, relaties, en politiek van New York Magazine, gepresenteerd door Avery Trufelman, gezegend met een van de warmste stemmen in podcastland. In deze ontroerende aflevering onderzoekt ze de rol van liefde en seksuele aantrekkingskracht binnen vriendschappen.

ARJA VAN DEN BERGH

naar de vpro podcastgids