VPRO Gids 17

24 april t/m 30 april
Pagina 38 - ‘Series on demand’
papier
38

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Series on demand

Interessante series in het on demand aanbod van streamingdiensten als Netflix, NPO Start, Videoland en HBO Ziggo.

We Children from Bahnhof Zoo

De leeslijstklassieker en internationale bestseller Wir Kinder vom Bahnhof Zoo uit 1978 inspireerde filmmaker Uli Edel tot de rauwe low-budget film Christiane F. uit 1981. Nu, veertig jaar later, is er de seriebewerking op Prime Video, waarin de makers proberen een tijdloze draai te geven aan het beklemmende verhaal over de drugsjeugd in het West-Berlijn van de jaren zeventig. Verschil met de film is dat er (te) veel plotlijntjes aan elkaar geplakt worden. In deze breed uitgesmeerde serievorm krijgt het gitzwarte verhaal wel kleur en licht, maar verliest het veel van zijn oorspronkelijke kracht.

COLIN VAN HEEZIK

Snabba Cash

NETFLIX
Snabba Cash

Makkelijk geld bestaat niet, hoezeer de titel van deze zesdelige Zweedse misdaadthriller dat ook doet vermoeden. Weduwe Leya heeft een idee voor een revolutionaire app, maar haar start-up staat op het punt van omvallen. Ze heeft snel anderhalf miljoen euro nodig, en dus wendt ze zich tot haar criminele ex-zwager, die toevallig ook de baas is van haar nieuwe liefde Salim. Hun werelden lopen steeds meer in elkaar over, en dat kan in deze verslavende thriller eigenlijk alleen maar slecht aflopen. Losjes gebaseerd op een eerder verfilmde boekentrilogie.

ALEX MAZEREEUW

naar vpro cinema