Titia Hoogendoorn is een vriend van Koos

Titia Hoogendoorn is actrice, schreef een boek (Waarom je niet zomaar moet stemmen waar je ouders op stemmen) en maakte een podcast (Polititia) over de politiek voor mensen die niet zoveel van de politiek weten. Binnenkort komt haar boekje ‘Hoe ik van mijn rijangst afkwam' uit.

NRC Boulevard voor al uw Haagse Zaken

In Haagse Zaken hoor je alles wat je niet wist dat je wilde weten over de Algemene Politieke Beschouwingen van 2021.

Persoonlijk heb ik helemaal geen tijd (of zin) om twee volle dagen naar politici te kijken die honderd zinnen gebruiken waar drie hadden voldaan. Door deze aflevering te luisteren kreeg ik alle hoogtepunten mee en snap ik de context van de beslissingen die zijn gemaakt, of de verhoudingen tussen de politieke partijen die zijn veranderd tijdens de APB. 
 
Haagse Zaken is een podcast van de NRC waarin je wekelijks bijgepraat wordt over wat er allemaal gebeurt op en om het Binnenhof. In de aflevering #3 Één APB, twee dagen, negentien fracties en negen redacteuren vertellen de politieke redacteuren van de NRC over de momenten van de APB die hen het meest opvielen. Daarnaast vertellen ze ook de juice over wat er achter de schermen gebeurde en wat je wellicht hebt gemist
 
De presentatrice Lamyae Aharouay (volg haar op Twitter en je zult altijd live op de hoogte van alles wat er in de politiek gebeurd) zorgt ervoor dat de afleveringen inhoudelijk sterk zijn en tegelijkertijd boordevol smeuïge opmerkingen en observaties. In de wandelgangen heb ik zelfs wel eens grappend de woordspeling NRC Boulevard gehoord. 

Goede muziek tijdens het daten

Het sfeervolle Tiny Desk Concert van Alicia Keys.

Het NPR Tiny Desk Concert is een terugkerend onderdeel in mijn datingleven. Tiny Desk Concerts is een videoserie van live concerten gehost door NPR Music. Gevestigde en beginnende artiesten performen een selectie van hun nummers in het kantoor van NPR Music waar het publiek bestaat uit diens medewerkers. 
 
Elke keer als er een hot iemand op mijn bank zit, zet ik er eentje op. Dit is dus een extra tip. Je hoeft je nooit meer druk te maken over je muzieksmaak, want elke artiest wordt door een goede dosis Tiny Desk smaakvol en intrigerend. Tegelijkertijd heb je af en toe iets om naar te kijken als je even niet meer weet wat je moet zeggen of een spanningsopbouwde stilte wil laten vallen.

Ik begin zelf vaak met het concert van Alicia Keys en laat het YouTube-algoritme vervolgens voor mij bepalen welke concerten we daarna krijgen te zien. Andere goede Tiny Desk-concerten om mee te starten zijn die van Anderson .Paak of Erykah Badu. 

Social media comedian

De magie van Meg Stalter is de dunne scheidslijn tussen haar alterego en wie ze zelf is.

Begin lockdown stuitte ik via Twitter op Meg Stalter. Een vrouw die ik denk ik het best omschrijf door haar social media comedian te noemen. Ze maakt video’s, gaf een tijd lang op de Instagram de ene originele live performance na de ander en tweet er op los.

De magie van haar komedie is dat de scheidslijn tussen wie ze zelf is en haar alterego flinterdun is. Al haar alterego's hebben gemeen dat ze theatraal, gedesillusioneerd en totaal zelfgeobsedeerd zijn. Stalter zei er zelf in een interview aan de Paper Magazine over: 'I feel like all my characters are people whose lives didn't turn out a certain way, but they're still trying to pretend like it did.'

Een van de eerste video’s die ik van haar zag en vervolgens op repeat heb gekeken is: Influencer from France. Er zijn duizend geinige kleine maniertjes, die ik hieruit kan lichten om te vertellen waarom ze briljant is, maar je kunt ook de video van twee minuten kijken en het zelf ervaren. 

meer tips van Koos?

Download gratis de app en krijg elke dag 5 verse tips die je direct kunt kijken, luisteren of lezen. Wil je meer? Voor 1,- euro per maand krijg je toegang tot het hele archief. Word jij ook een vriend van Koos?

► Leer Koos kennen of download gelijk de app.

Scherpe humor in generatieclash

Hardop lachen en huilen tijdens de serie Hacks.

In deze serie zijn een legendarische maar uitgerangeerde comedian (boomer) en een jonge hipster komedieschrijfster die haar leven niet op orde krijgt (millennial) geforceerd om samen te werken. Ik verwachtte een makkelijke grappen over een generatieclash, maar kreeg scherpe humor en onverwachte spannende verhaallijnen. 
 
De serie Hacks was genomineerd voor maar liefst vijftien Emmy Awards en krijgt een tweede seizoen. Ik kan niet wachten om te zien hoe de relatie tussen deze twee interessante en grappige vrouwen zich verder ontwikkeld.

Ben je al op de maan?

Hoeveel trappen moet je nemen voor je op de maan bent?

Of hoeveel voor het Witte Huis, de Taj Mahal, de World Trade Center? De app Moon Climber meet aan de hand van dit soort mijlpalen hoeveel je geklommen hebt. 
 
Mijn broer (de developer van deze app) kreeg het idee toen hij als nieuwjaarsvoornemen besloot op werk de trap te gaan gebruiken in plaats van de lift. Het leek hem leuk en motiverend om te zien hoeveel trappen hij liep per week. Elke keer als je een update krijgt van wat je nu weer beklommen hebt, geeft dat een kick. Ik zie nu in mijn app dat ik nog iets meer dan 300 meter moet klimmen en dan heb ik de gigantische vulkaan Vesuvius in Italië beklommen. 
 
Omdat mijn broer in iOS werkt en alles zelf doet voor de app is de app tot nu toe helaas alleen nog maar beschikbaar in iOS.