Antwoorden op al je vragen over VPRO Koos.

Koos gaat stoppen

Een verdrietig bericht: VPRO Koos stopt ermee. We hebben zeven jaar lang in Koos geïnvesteerd en er met hart en ziel aan gewerkt, maar stellen nu vast dat de kosten de baten blijven overstijgen, en dat we niet in onze opzet geslaagd zijn om Koos zichzelf terug te laten verdienen. 

De app van VPRO Koos verdwijnt na 18 december uit de app-stores. Zet je abonnement alvast stop, of vraag een terugbetaling aan van je abonnementsgeld.

Apple

Android

De Koos-app gaat stoppen. Gelukkig hebben we een paar handige tips waarmee je je lievelingstips toch kunt bewaren.

Algemene vragen

VPRO Koos is een app die elke dag vijf tips met je deelt: dingen die je online kunt kijken, lezen of luisteren. En dat kost helemaal niks. We noemen het dan ook wel Koos Kosteloos. Maar er is ook een betaalde versie van VPRO Koos, voor mensen die net wat meer willen.

De vijf dagelijkse tips van VPRO Koos zijn gratis, maar voor 99 cent per maand krijg je allemaal extra’s. Dat noemen we Kostelijke Koos. Je krijgt dan elke maand bonustips van de beroemde vrienden van Koos, hebt toegang tot het enorme archief van Koos, je kunt tips opslaan voor later én je helpt Koos te steunen.

Elke maand tipt een van de beroemde vrienden van Koos vijf extra tips. Als je een abonnement hebt op VPRO Koos, dan krijg je deze tips er automatisch bij. Maar heb je dat niet, dan kun je deze Bonustips ook los kopen voor 50 eurocent. Dat doe je als een in-app purchase via de Google Play Store of Apple App Store. De gekochte Bonustips kun je daarna terugvinden in de app.

Behalve een app is er ook een VPRO Koos podcast. Elke vrijdag bespreken Atze de Vrieze en Arja van den Bergh één onmisbare mediatip om te kijken of te luisteren, samen met een van onze experts.

VPRO Koos is een uitgave van de VPRO Gids, en wordt gemaakt door redacteuren die ook voor de VPRO Gids schrijven. Maar er worden ook tips geschreven door onze freelancers, en door andere medewerkers binnen de VPRO. Bij elke tip zie je wie die tip heeft geschreven: je kunt op de naam van de auteur klikken voor meer informatie.

De snelste manier is om een mailtje te sturen naar koos@vpro.nl. Je kunt ook de feedbackknop gebruiken: klik daarvoor in het app-menu op ‘over vpro koos’.