VPRO Koos stopt ermee. Gelukkig hebben we een paar handige tips waarmee je je lievelingstips toch kunt bewaren.

Tip 1: Screenshotten

Maak screenshots van de tips, zodat je ze als plaatjes op je mobiel hebt.

android

Dat doe je op Android door je aan/uit-knop samen met de volume-lager-knop in te drukken of door de aan/uit-knop even ingedrukt te houden en dan voor 'screenshot' te kiezen.

ios

Op iOS (iPhone en iPad) druk je de knop op de zijkant en de volume-hoger-knop tegelijk in of de knop op de zijkant en homeknop.
 

Tip 2: Bookmarks

O, die goeie ouwe bookmarks. Ken je ze nog? Open de tip via de app en klik rechtsboven op het icoontje om de tip te delen. Kies voor 'openen in browser'. 

chrome

Op de meeste Android-toestellen kom je dan in Chrome. Klik rechtsboven op de drie puntjes en dan op ster-icoon om een bookmark op te slaan. 

safari

Safari is de standaardbrowser van iPhones en iPads. Daar klik je op het symbool met een vierkant en pijl omhoog. Dan kun je de link aan je bookmarks toevoegen.

firefox

Misschien heb je Firefox op je telefoon of tablet geïnstalleerd. Dat werkt hetzelfde als op Chrome. Drie puntjes rechtsboven en dan kiezen voor het ster-icoon.

Tip 3: Delen

Je kan in VPRO Koos tips delen. Normaal gebruik je die functie om je favoriete Koostips via Twitter of Facebook met je vrienden te delen.

Maar je kan dat ook doen met een notitieapp, zoals Google Keep, Evernote of Notities van Apple. Zo kun je je tips ook bewaren. Ook kun je de tips via de deelfunctie makkelijk aan jezelf mailen.

Tip 4: Lees later

Zitten er fijne longreads of andere langere artikelen tussen je bewaarde tips? Bewaar ze op een app waarmee je artikelen later kunt lezen, zoals Pocket of Instapaper.

Tip 5: Kladblok

Je kan de titels van de bewaarde tips ook opschrijven op een kladblok. Op die manier kun je ze later in de nieuwe app weer opzoeken en bewaren.