VPRO Koos vijf sexy tips

Seks is overal, dus ook bij Koos.

Sekssekte

Een ongure club die volgelingen aan zich bindt door... vijftien minuten vingeren.

De gemeenschap noemt zich One Taste en een tijdlang was dit helemaal hip in de wellnesswereld. Tot bleek dat er een sekte-achtige cultuur heerste van onderdrukking, intimidatie en piramidespelstructuren. Het hele idee waar oprichter Nicole Daedone wereldfaam mee behaalde, draait om het aaien van de clitoris van een vrouw, precies 15 minuten lang. Dat wordt orgasmic meditation genoemd. 

BBC-journalist Nastaran Tavakoli-Far duikt in deze ongure praktijken, en al in de eerste aflevering komt er iemand klaar. Maar deze podcast is niet alleen seks en sensatie: in de andere afleveringen gaat ze op onderzoek uit naar onder meer het vrouwelijk orgasme en de wellnessindustrie. Daarmee pluist ze uit hoe deze vingerbeweging zo groot heeft kunnen worden. 

Kramp in je teen

Wat gebeurt er met je lichaam terwijl je seks hebt?

Een interessante vraag die goed uitgewerkt wordt in de uitlegvideo van The Infographics Show. Met fijne plaatjes legt de voice-over uit waarom mannen snel in slaap vallen na de seks terwijl veel vrouwen nog even willen kletsen.

De video laat ook zien hoe het komt dat je weleens kramp in je tenen krijgt tijdens seks, waarom mannen moeite hebben met plassen en waarom vrouwen het liefste willen knuffelen na de innige minuten. Dat komt namelijk door the Cuddle Chemical. Komt dit je bekend voor of wil je er meer over weten? Bekijk de video dan via de link hieronder. Misschien begrijp je elkaar daarna wel beter.

Inclusieve Kamasutra

Dat superoude boek over seks, de Kamasutra?

Die ouwe pocket kun je nu wel weggooien, want met Sex Ed: A guide for adults ontwierpen schrijfster Ruby Rare en de Britse illustrator Sofie Birkin een inclusieve seksgids. Nu kan iedereen zichzelf erin terugvinden, vertelt Birkin in een online interview met It’s Nice That.

Daarin vertelt ze over het proces en het idee achter de gids. Hoewel het interview een beetje houtje-touwtje aanvoelt – dat is te wijten aan corona - kan Birkin goed vertellen over het denkproces en het idee achter de gids.

Bonuspunt: ze laat toffe voorbeelden uit de gids zien in haar presentatie. Zeker de moeite waard dus om een kijkje te nemen.

meer sexy tips van Koos?

Download dan de app en krijg elke dag 5 tips die je direct kunt kijken, luisteren of lezen. Voor maar 1 euro per maand kun je het hele archief doorzoeken. 
► Leer Koos kennen of download gelijk de app.

Zusters met seksfans

Om hun studie verpleegkunde te betalen, is seksplatform OnlyFans steeds populairder onder deze studenten.

Je zou zeggen dat in tijden van corona er geen gebrek aan werk is voor studenten verpleegkunde, maar BuzzFeed News spreekt een aantal studentes die moeten bijklussen om de rekeningen te betalen. En dat doen ze op OnlyFans, een online platform waar bezoekers betalen voor seks.

Dat kan op allerlei manieren. Een stripshow voor de cam, foto's, maar er zijn ook 'financiële slaven', die erop kicken om vrouwen hun geld te geven. Naast Uber en Thuisbezorgd.nl is OnlyFans een groeiend onderdeel van de gig economy

De klanten op deze site zijn volgens een van de vrouwen uit het artikel verrassend beleefd: 'Actually they ask before they send their dick pics. It has been a very lovely experience,' zegt ze. 'That’s what I was most surprised by.'

Lees het artikel bij BuzzFeed via de knop hieronder.

Seks in het dierenrijk

Let's do it like they do on the Discovery channel.

Wat moeten we je nog meer vertellen? De 'Wild Sex'-serie van YouTube-kanaal Seeker gaat over allerlei seksfeitjes uit het dierenrijk: octopussen met penistentakels, necrofiele kikkers, walrussen die erect blijven in ijskoud water en zwangere zeepaardmannetjes. Goed, het is misschien een beetje kinderachtig om daar giechelig over te doen, want uiteindelijk zijn deze korte filmpjes ook gewoon heel leerzaam. Ontdek het zelf via de link hieronder; die neemt je mee naar de afspeellijst.