VPRO Cinema selecteert wekelijks de belangrijkste recensies van de nieuwe films in de bioscoop. Met deze week o.a de derde film van Joost van Ginkel, een IJslands coming-of-age drama en een tropische romkom.

Bo (Joost van Ginkel)

Op bezoek bij het graf van haar vader in Georgië, stuit de twintiger Bo op Levan, een jeugdvriend van haar vader die haar misschien meer over hem kan vertellen. Samen in Levans vrachtwagen reizen de twee naar een kustplaats, waar blijkt dat ze allebei onverwerkte trauma’s uit het verleden worstelen.

VPRO Cinema (★★★★) 'Met name door Gaite Jansen uitstekend geacteerd'
de Volkskrant (★★★) 'Alsof je met een stapel plotwendingen onderweg was'
NRC (★★) 'Geforceerd en onnatuurlijk drama'
Trouw (★★) 'Mooie beelden van het Georgische landschap, dat wel'

Beautiful Beings (Guðmundur Arnar Guðmundsson)

Addi woont met zijn excentrieke moeder in het IJslandse Reykjavik. Na een incident met zijn klasgenoot Balli die gepest wordt, besluit hij zich over hem te ontfermen. Samen met twee van zijn kameraden verkent het kwartet hun ontluikende leven naar volwassenheid.

VPRO Cinema (★★★) 'Bittere ellende en vleugjes magisch-realisme'
de Volkskrant (★★★★) 'IJsland zoals het zelden wordt vertoond'
NRC (★★★★) 'Rauw broertje van Stand by Me'
Variety 'Radiant with Violence and Tenderness'

Ticket to Paradise (Ol Parker)

George Clooney en Julia Roberts zijn weer samen te zien op het witte doek als exen die een gezamenlijke missie hebben: hun smoorverliefde dochter ervan te weerhouden te trouwen met een Balinese zeewierboer en haar toekomst als advocate vaarwel te zeggen.

VPRO Cinema (★★) 'Kan flinke jeuk veroorzaken'
NRC (★★★) 'Nogal zoete hapslikweg-film'
de Volkskrant (★★) 'Het ongedwongen charisma geeft nog wat sjeu'
The Guardian (★★) 'Clooney and Roberts try their best'

Ningdu (Lei Lei)

Gevangen tussen halfgoden en massale waanzin, in een wereld van propagandabeelden, surrealistische collages en popart-animatie, worstelt Lei's familie om het China van de jaren vijftig en zestig te doorstaan. Een ode aan familie, herinnering en een reconstructie van een familiegeschiedenis.

NRC (★★★★) 'Schakelt mooi tussen historie en creatief verbeelde fictie'
de Volkskrant (★★★) 'Een kleurrijke koortsdroom'

Smile (Parker Finn)

Nadat ze getuige is geweest van een bizar en traumatisch incident met een patiënt krijgt dr. Rose Cotter te maken met gebeurtenissen die ze niet kan verklaren. Terwijl angst langzamerhand haar leven overneemt, moet ze haar verontrustende verleden onder ogen zien om te kunnen overleven.

de Volkskrant (★★★) 'Weinig originele, maar effectieve horrorfilm'
The Guardian (★★★★) 'Queasy, nasty horror melodrama'

M'n Beessie en Ik (Johan Kramer)

Een tragikomische zoektocht naar of we huisdieren nodig hebben om een gat op te vullen in ons menselijke bestaan. Want hoe leuk is het om te leven met een intelligent varken, eigenzinnige naaktkatten, een dansende hond, een spirituele naaktslak of een insta-kat en wat zegt dit eigenlijk over onszelf?

Filmkrant 'Een gemoedelijke documentaire'

Escape from Brazil (Bruno Decc)

Na een geweldadige overval op hem en zijn vriendin vertrekt Joao, een zeer paranoïde Braziliaanse agent, uit Brazilië en botst met Eva, een rijke en depressieve Noorse handelaar die lijdt aan een existentiële crisis.

Van deze film zijn geen recensies verschenen

Meer over bovenstaande films

Deze films draaien momenteel ook in de bioscoop