VPRO Cinema selecteert wekelijks de belangrijkste recensies van alle nieuwe films in de bioscoop. Met deze week o.a. de Nederlandse Oscarinzending, Do Not Hesitate van Shariff Korver, de filmprequel van The Sopranos en een speelfilm over prinses Diana.

The Rescue (Jimmy Chin)

Documentaire over de redding van de Thaise voetbalploeg die vast kwam te zitten in een kilometers diepe grot. In 2018 is de wereld twee weken lang in de ban van dit verhaal. Het toegesnelde leger en de ingevlogen Amerikaanse Special Forces staan machteloos.

VPRO Cinema (★★★) 'Weinig meer is dan een spannend verslag'
NRC (★★★★) 'Het is vooral een triomf van montage'
de Volkskrant (★★★★) 'Lijkt andere films overbodig te maken'
The Guardian (★★★) 'A lot of archive footage'

Descending the Mountain (Maartje Nevejan)

Wat gebeurt er als je magic mushrooms geeft aan ervaren Zen beoefenaars die nog nooit drugs hebben gebruikt? Wat gaat ons dat leren over de mystieke ervaring van eenheid met de natuur? In deze documentaire zetten psychiater Franz Vollenweider en Zen meester Vanja Palmers een legaal wetenschappelijk experiment op.

NRC (★★★★) 'Een hallucinerende ervaring'
De Volkskrant (★★★) 'Verleidt de kijker om de blik te verruimen'

The Boy Behind the Door (David Charbonier & Justin Powell)

Op weg naar hun Little League-wedstrijd oefenen de 12-jarige Bobby en zijn beste vriend Kevin nog snel wat worpen in het bos. Als Kevin plotseling verdwijnt gaat Bobby ongerust kijken waar zijn vriend blijft. Vervolgens wordt hij wakker in de kofferbak van een auto.

The Guardian (★★★) 'Staying within the safe lines'
Het Parool: 'Indrukwekkende acteerprestaties'
De Filmkrant: 'Onbedoeld geestige thriller'

Meer over bovenstaande films

Deze films draaien momenteel ook in de bioscoop