VPRO Cinema selecteert wekelijks de belangrijkste recensies van alle nieuwe films in de bioscoop. Met deze week o.a. de zwarte komedie Riders Of Justice, Nicolas Cage in de speelfilm Pig en het Italiaanse melodrama Tre piani.

Riders of Justice (Anders Thomas Jensen)

Wanneer een ontploffing in een trein het leven kost van een belangrijke getuige tegen motorbende Riders of Justice kan dat geen toeval zijn. Denkt tenminste Otto, die ook in de trein aanwezig was maar de ontploffing overleefde. 

VPRO Cinema (★★★★★) 'Een heel toonvaste en ijzersterke film'
NRC (★★★★) 'Meesterlijke zwarte komedie'
De Volkskrant (★★★★) 'Zelfs ontroerend'
Het Parool: 'Een mix van thriller, melodrama en zwarte komedie'

10 Songs for Charity (Karin Junger)

De strijdbare Charity vertrekt met haar jongere tienerzus Happy vanuit een sloppenwijk in Lagos, Nigeria, naar België, in de hoop op een beter leven. ‘Ik wil je kleine bruine neukmachine zijn,’ zingt Charity in deze musical uitdagend, en is bereid om een jaar lang acht mannen per dag in een illegaal bordeel te bedienen.

VPRO Cinema (★★★) 'Een trotse, kleurrijke aanklacht'
NRC (★★★★) 'Muzikaal sprookje over vrouwenhandel'
De Volkskrant (★★★) 'Zoekt zingend een weg uit de hel'
Het Parool: 'Zowel krachtig als jammer'

Eiffel (Martin Bourboulon)

Na het succesvol afronden van de bouw aan het Vrijheidsbeeld ligt de wereld aan de voeten van ingenieur Gustave Eiffel. De Franse overheid vraagt hem om een nieuw ontwerp te maken voor de Wereldtentoonstelling van 1889 in Parijs.

NRC (★★) 'Uit de lucht gegrepen keukenmeidenroman'
De Volkskrant (★) 'Mislukte poging'

De vloek van Lughus (Sjoerd de Bont)

De veertienjarige Romy en haar vier jaar jongere broertje Ryan zijn dol op Halloween. Ook dit jaar is afgesproken dat Romy met Ryan op pad zal gaan. Wat ze niet weten is dat een plaaggeest is ontsnapt en zich heeft genesteld in het beeld van Flipje.

Er zijn op dit moment nog geen recensies van deze film verschenen.
 

Meer over bovenstaande films

Deze films draaien momenteel ook in de bioscoop