VPRO Cinema selecteert wekelijks de belangrijkste recensies van alle nieuwe films in de bioscoop. Met deze week o.a. de nieuwe film van de 83-jarige Paul Verhoeven, het Nederlandse queer drama Anne+ en de nieuwe film van de 83-jarige Ridley Scott.

Benedetta (Paul Verhoeven)

Aan het einde van de zeventiende eeuw sluit Benedetta Carlini zich aan bij het klooster in Pescia, Toscane. Al vanaf jonge leeftijd beleeft de non religieuze visioenen en is ze schijnbaar in staat om wonderen te verrichten.

VPRO Cinema (★★★★) 'Eerder spannend dan schokkend'
NRC (★★★★) 'De expliciete scènes prikkelen de toeschouwer'
de Volkskrant (★★★★) 'Er valt veel te lachen en te gruwelen'
AD (★★★) 'Een ouderwets ‘vieze’ Verhoeven-film'
The Guardian (★★) 'A bizarre nunsploitation drama'

The Last Duel (Ridley Scott)

Historisch epos gebaseerd op het verhaal van de bevriende ridders Jean de Carrouges (Matt Damon) en Jacques Le Gris (Adam Driver), die in de veertiende eeuw een duel op leven en dood uitvechten. Inzet is de vraag of Jeans vrouw Marguerite (Jody Comer) Jacques al dan niet terecht van verkrachting beschuldigde.

VPRO Cinema (★★★★) 'Vintage Ridley Scott'
de Volkskrant (★★★★) 'Satirische blik op de riddermoraal'
NRC (★★★) 'Middeleeuwse #MeToo-rechtszaak'
The Guardian (★★) 'You quickly tire'

The Man Who Sold His Skin (Kaouther Ben Hania)

Sam Ali wordt van zijn grote liefde gescheiden en ontvlucht Syrië. Hij ontmoet de beroemde en provocerende kunstenaar Jeffrey Godefroi, die van ongebruikelijke objecten waardevolle kunst maakt. Hij biedt Sam de mogelijkheid naar Europa te kunnen reizen door zijn rug beschikbaar te stellen.

VPRO Cinema (★★★★) 'Een fijne satirische ondertoon'
de Volkskrant (★★★) 'Vol schitterende verwijzingen naar kunstwerken'
NRC (★★★) 'Kil, gekunsteld en creëert vaak een ongemakkelijk sfeertje'
Het Parool: 'De nadruk ligt op een sardonische politieke laag'

Liefde zonder grenzen (Appie Boudellah & Aram van de Rest)

De liefdeslevens van de zussen Eva en Lieke, broer Maarten en vader Ferry zijn totaal verschillend van elkaar en verlopen allesbehalve standaard. Zal de liefde ondanks alle vooroordelen uiteindelijk toch overwinnen?

de Volkskrant (★) 'Geen spoor van zelfs maar één clichéoverstijgend element'

Seal Team (Greig Cameron)

Nadat zijn beste vriend is omgekomen bij een haaienaanval, stelt de vastberaden zeehond Quinn het Seal Team samen, om het op te nemen tegen een bende haaien die de zee onveilig maken.

Er zijn op dit moment nog geen recensies van deze film verschenen

De Club van Sinterklaas en het vergeten Pietje (Martijn Koevoets)

Het  jonge Pietje Fernando dreigt onbedoeld het Sinterklaasfeest in gevaar te brengen. Hij krijgt de belangrijke taak om op de gouden sleutel van Sinterklaas te passen, maar dan mist hij de boot. Met zijn beste vriend Pony draaft hij zo snel hij kan over land naar Nederland, maar komt hij nog op tijd?

Er zijn op dit moment nog geen recensies van deze film verschenen

Crazy Days (Sanne Rovers)

De onhandige middelbare scholier Barney is vrienden met Ron. Ron is zijn nieuwe wandelende en pratende digitale beste vriend. Ron’s storingen in het social media-tijdperk zorgen voor een reis met humor, actie en avontuur waarin een jongen en een robot de imperfecties van echte vriendschap leren te accepteren.

Er zijn op dit moment nog geen recensies van deze film verschenen

My Sweet Monster (Viktor Glukhushin & Maksim Volkov)

De stoere Prinses Barbara is heimelijk verliefd op Prins Edward, die ze alleen uit brieven kent. Als de doortrapte postbode Billy zijn oog laat vallen op Barbara en haar vader onder druk zet om met haar te trouwen, vlucht de prinses geschrokken weg van het paleis.

Er zijn op dit moment nog geen recensies van deze film verschenen

Meer over bovenstaande films

Deze films draaien momenteel ook in de bioscoop