The Hurt Locker wint vier Satellite Awards

Geen prijs voor Oorlogswinter

The Hurt Locker van regisseur Kathryn Bigelow is de grote winnaar van de Satellite Awards. De film won vier prijzen, waaronder die van beste dramafilm en beste regie. Oorlogswinter van Martin Koolhoven was genomineerd in de categorie beste buitenlandse film, maar deze prijs ging zowel naar La nana (Sebastián Silva) als Los abrazos rotos (Pedro Almodóvar).

The Hurt Locker is de laatste tijd aan een zegetocht bezig. De film won eerder al twee Gotham Awards en daarnaast scoort het oorlogsdrama goed bij Amerikaanse filmcritici. Het verhaal gaat over sergeant William James die zich voegt bij een eliteteam van militairen dat bommen demonteert in Irak. James zorgt voor frictie binnen de groep, omdat hij zo gek is op zijn werk dat hij enorme risico’s neemt. The Hurt Locker krijgt in Nederland alleen een DVD- release (februari 2010).

De Satellite Awards zijn een initiatief van de International Press Academy, een organisatie van entertainmentjournalisten, en werden dit jaar voor de veertiende keer uitgereikt.

De volledige lijst met winnaars