The Hurt Locker wint twee Gotham Awards

Robert Siegel verkozen tot beste nieuwe regisseur

The Hurt Locker, het oorlogsdrama van Kathryn Bigelow, is de grote winnaar van de Gotham Awards, de prijzen voor de beste Amerikaanse onafhankelijke films. De film kreeg maandagavond twee awards, waaronder die van beste film en beste optreden door de cast. Robert Siegel, die dit jaar debuteerde met de film Big Fan, won de prijs voor beste nieuwe regisseur.

The Hurt Locker gaat over een elitegroep militairen die de opdracht heeft om bommen te demonteren in Irak. Naast de prijs voor beste film won de relatief onbekende cast de prijs voor beste gezamenlijke optreden. De film versloeg onder andere A Serious Man van de gebroeders Coen, die ook voor beide categorieën genomineerd was. The Hurt Locker ging in 2008 in wereldpremière op het filmfestival van Venetië en krijgt in Nederland alleen een DVD-release (februari 2010).

Robert Siegel – bekend als schrijver van de film The Wrestler – won de prijs voor beste nieuwe regisseur voor zijn film Big Fan, die hij ook heeft geschreven. De film gaat over een fanatieke supporter van het American football team New York Giants. De fan raakt in problemen wanneer hij een speler van het team gaat stalken. Het is nog niet bekend of en wanneer de film in Nederland uitkomt.


De volledige lijst met winnaars

 
Trailer Big Fan: