Nominaties Gotham Awards bekend

Awards worden op 30 november uitgereikt

De nominaties voor de Gotham Independent Film Awards, de prijzen voor de beste Amerikaanse onafhankelijke films, zijn bekend gemaakt. De Gotham Awards worden voor de negentiende keer uitgereikt.

A Serious Man, de nieuwe film van de broers Joel en Ethan Coen (No Country for Old Men), maakt kans op de prijs voor beste film. De cast is genomineerd voor hun gezamenlijke optreden. A Serious Man draait op 21 januari 2010 in de Nederlandse bioscopen. Voor beste film zijn verder genomineerd: Amreeka (Cherien Dabis), Big Fan (Robert D. Siegel), The Hurt Locker (Kathryn Bigelow) en The Maid (Sebastián Silva).

Robert D. Siegel is in de categorie beste nieuwe regisseur (‘Breakthrough Director’) genomineerd voor Big Fan. Siegel is bekend van het scenario voor de film The Wrestler van Darren Aronofsky. De andere genomineerden voor beste regisseur zijn: Cruz Angeles (Don’t Let Me Down), Frazer Bradshaw (Everything Strange and New), Noah Buschel (The Missing Person) en Derick Martini (Lymelife).

Een jury zal zich de komende tijd buigen over de genomineerden en de winnaars uitkiezen. De awards worden op 30 november uitgereikt in New York.

De volledige lijst met genomineerden