Denemarken/Duitsland/Nederland/Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk/Frankrijk/Zweden/Finland/IJsland/Noorwegen 2000. Musical van Lars von Trier. Met o.a. Björk, Catherine Deneuve, David Morse, Peter Stormare en Joel Grey.

VPRO Cinema

Melodramatische musical over de Tsjechische immigrant en alleenstaande moeder Selma (Björk) die samen met haar Franse collega Kathy (Deneuve) werkt in een grauwe plaatstaalfabriek op het dito Amerikaanse platteland. Om aan de naargeestigheid van haar wankele bestaan te ontkomen vlucht Selma in - contrasterend bont gefilmde - muziek- en dansnummers, maar die bieden weinig soelaas in de hartverscheurende tragedie die haar te wachten staat. De meningen over de (onevenwichtige delen van) Von Triers film liepen wijd uiteen en de prijzenregen (oa in Cannes) was dan ook gehuld in tal van controverses.

credits

Regie:
Lars von Trier
Cast:
Björk, Catherine Deneuve, David Morse, Peter Stormare, Joel Grey, Cara Seymour, Vladica Kostic, Jean-Marc Barr, Vincent Paterson, Siobhan Fallon, Zeljko Ivanek, Udo Kier, Jens Albinus, Reathel Bean, Katrine Falkenberg
Scenario:
Lars von Trier
Productie:
Vibeke Windeløv, Els Vandevorst
Camera:
Robby Müller
Muziek:
Björk
Montage:
François Gédigier, Molly Marlene Stensgaard
Jaar:
2000
Genres:
Musical, Komedie, Drama
Landen:
Denemarken, Duitsland, Nederland, Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Zweden, Finland, IJsland, Noorwegen