VPRO Gids 9

26 februari t/m 4 maart
Pagina 39 - ‘Podcasts’
papier
39

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Podcasts

De beste podcasts, uitgelicht in het on demand aanbod.

De zwarte dag van Hans

Op 4 februari 2021 werd in een rijtjeshuis in Amstelveen de 69-jarige Hans van de Ven dood aangetroffen in zijn bad. De schouwarts constateerde een natuurlijke dood. Maar in deze podcast, die Koen Voskuil maakte voor het AD, wordt al snel duidelijk dat die conclusie op zijn minst discutabel is. De zwarte dag van Hans stijgt ver boven het gangbare niveau van het genre uit. Er komt steeds weer nieuw en keihard bewijs en de zaak is nog in volle gang. Onlangs werd zelfs het graf van Hans van de Ven geopend voor nader onderzoek.

ELJA LOOIJESTIJN

The Trojan Horse Affair

Student journalistiek Hamza Syed besluit zich te verdiepen in een bevreemdende zaak in zijn woonplaats Birmingham. In 2014 ontving de gemeenteraad een anoniem document dat leek te wijzen op een plan van extremistische moslims om invloed uit te oefenen op basisscholen. Samen met de beroemde podcastmaker Brian Reed gaat hij in acht afleveringen op zoek naar de oorsprong van het document. Helaas verzandt deze nieuwe reeks van Serial en The New York Times te veel in bureaucratische details om echt spannend te worden. 

ELJA LOOIJESTIJN

naar de vpro podcastgids