VPRO Gids 7

12 februari t/m 18 februari
Pagina 39 - ‘Podcasts’
papier
39

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Podcasts

De beste podcasts, uitgelicht in het on demand aanbod.

Grijs gebied

We kennen het vooral uit films, maar ook in Nederland zijn undercoveragenten actief op strikt geheime missies. Ze zijn soms jaren bezig het vertrouwen te winnen van een crimineel, op zoek naar een heterdaad of een bekentenis. Maar hoe ver mogen ze hierin gaan?

Elsbeth Stoker is justitieverslaggever van de Volkskrant en vertelt in deze podcast het verhaal van Ad en zijn partner Boukje. Hun leuke nieuwe vrienden, het stel Sanne en Patrick, bleken undercoveragenten die bewijs zochten voor een moord. Traden ze buiten hun boekje?

ELJA LOOIJESTIJN

De man met de rammelaars

De talentvolle maker Lotte van Gaalen vertelt in vier afleveringen hoe het kwam dat Heinz Keijser, een Duitser van Joodse afkomst, een verzameling aanlegde van ruim 900 rammelaars, van allerlei materialen en uit alle windstreken. Het is een tragisch, meeslepend verhaal dat door allerlei tijdperken en landen leidt, en waarin de Twee Wereldoorlog een grote rol speelt.

Deze podcast van het Joods Museum is essentieel achtergrondmateriaal bij de huidige tentoonstelling, maar ook een volwaardige, meeslepende vierdelige serie.

ELJA LOOIJESTIJN

naar de vpro podcastgids