VPRO Gids 6

5 februari t/m 11 februari
Pagina 38 - ‘Series on demand’
papier
38

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Series on demand

Interessante series in het on demand aanbod van streamingdiensten als Netflix, NPO Start, Videoland en HBO Ziggo.

The Americans

DISNEY+
The Americans

Spionnenserie, bedacht en geschreven door voormalig CIA-agent Joe Weisberg, over Elizabeth en Philip, twee Russische KGB- spionnen die zich tijdens de Koude Oorlog in de jaren tachtig van de vorige eeuw voordoen als een Amerikaans gezin in een buitenwijk van Washington D.C. Dan krijgen ze op een dag een nieuwe buurman: een FBI-agent, werkzaam bij de afdeling contraspionage. The Americans combineert een een fantastische plot en prima hoofdrolspelers met grappige houtje-touwtje-spionage uit de tijd van voor de invoering van mobiele telefoons.

ALEX MAZEREEUW

Narcos

NETFLIX
Narcos

Populaire Netflixserie over de opkomst en ondergang van Colombiaanse drugsbaron Pablo Escobar (voortreffelijk vertolkt door de Braziliaanse acteur Wagner Moura). We volgen Escobar als (aanstormend) monster én als charismatische familieman, terwijl twee Amerikaanse DEA-agenten hem proberen te dwarsbomen. Na de dood van Escobar richt de serie de blik wat breder, hetgeen resulteert in het zeer geslaagde derde seizoen (over het machtsvacuüm na de dood van Escobar) en her vervolg Narcos: Mexico. De variatie in verhalen en locaties maakt van Narcos een verslavende, boeiende vertelling over een ogenschijnlijk onoplosbare drugsoorlog.

ALEX MAZEREEUW

naar vpro cinema