VPRO Gids 5

29 januari t/m 4 februari
Pagina 39 - ‘Podcasts’
papier
39

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Podcasts

De beste podcasts, uitgelicht in het on demand aanbod.

Docs: Hoe ik leerde op te staan van de bank

Zou ze ADHD hebben? Anna Dijk (1995)  heeft zich altijd verzet tegen dat label. Haar broertje werd als kind gediagnosticeerd met ADHD en autisme, en die etiketten hebben hem meer kwaad dan goed gedaan, vindt hij.  Maar kan zo'n diagnose niet ook juist helpen? Bijvoorbeeld om jezelf te begrijpen, herkenning te vinden en een behandeling te zoeken voor je problemen? Die vraag onderzoekt Anna in haar eerste radiodocumentaire. Het resultaat is een boeiende zoektocht die raakt aan veel actuele thema's, zoals identiteit en (over)diagnose. 

CECILE ELFFERS

Cover Story: Power Trip

Psychedelische drugs als paddo's, ketamine en ayahuasca zijn populair, ook als therapie. Lily Kay Ross ging vanaf haar achttiende helemaal los met de geestverruimende middelen. Eerst puur voor de lol, later ook om het enorme verdriet rondom de dood van haar moeder te verwerken. Steeds dieper belandde ze in de wereld van de psychedelische therapie, maar je voelt hem al aankomen: er ging iets goed mis. Over de donkere kant van deze tripbeweging gaat de achtdelige podcast Power Trip van New York Magazine.

KATJA DE BRUIN

naar de vpro podcastgids