VPRO Gids 42

15 oktober t/m 21 oktober
Pagina 38 - ‘Series on demand’
papier
38

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Series on demand

Interessante series in het on demand aanbod van streamingdiensten als Netflix, NPO Start, Videoland en HBO Ziggo.

Forsvinningen

Forsvinningen

De verdwijning van miljonairsvrouw Anne-Elisabeth Hagen plaatst de Noorse politie voor een raadsel. Een achtergelaten briefje vraagt om miljoenen losgeld in een relatief onbekende cryptovaluta, alleen nemen de kidnappers geen contact op. En dan volgt ook nog een mediacircus, waarin de echtgenoot Tom Hagen als hoofdverdachte wordt beschuldigd. Hoe maak je een misdaadserie over een onopgeloste verdwijning? De makers van de wat traag op gang komende Noorse miniserie Forsvinningen – Lørenskog 31. oktober 2018 kiezen elke aflevering voor een ander perspectief in het onderzoek: detectives, journalisten, advocaten en informanten.

TARA LEWIS

Dahmer

Dahmer

De tiendelige miniserie van Netflix, Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story, kan rekenen op veel kritiek. Jeffrey Dahmer, de lustmoordenaar die in dertien jaar tijd zeventien jongemannen vermoordde, zou door een te knappe hoofdrolspeler (Evan Peters) geromantiseerd worden, en nabestaanden zijn niet blij met al dit opgerakelde leed. Ook zijn de lugubere en schokkende gruweldaden van Dahmer wel erg levensecht in beeld gebracht. Maar ook al zou je weg willen kijken, het verhaal grijpt je en laat je niet meer los.

KARLIJN VAN BOXTEL

naar vpro cinema