VPRO Gids 4

22 januari t/m 28 januari
Pagina 38 - ‘Series on demand’
papier
38

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Series on demand

Interessante series in het on demand aanbod van streamingdiensten als Netflix, NPO Start, Videoland en HBO Ziggo.

Diepe gronden

VIDEOLAND
Diepe gronden

‘Show, don’t tell’, leren ze scenarioschrijvers altijd, maar de vierdelige misdaadserie Diepe gronden doet het omgekeerde. Anna (Linda de Mol) tracht als ambitieuze gedragsdeskundige de persoon te profileren die een tienermeisje ombracht en haar vervolgens naakt en met een zak om haar hoofd in een natuurgebied dumpte. Ondertussen schetsen de weinig subtiele dialogen een clichématig profiel van de eenzame carrièrevrouw. Met een sterrencast die een heel jaargang Linda kan vullen: Peter Blok, Chris Zegers, Kasper van Kooten, Hannah Hoekstra en anderen.

MEREL VAN OMMEN

A Confession

NPO PLUS | DISNEY+
A Confession

Zesdelige serie, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van detective Steve Fulcher (Martin Freeman), die zijn carrière opofferde om een seriemoordenaar te pakken. Wanneer een jonge vrouw vermist raakt, gebruikt Fulcher onconventionele methodes om haar terug te vinden. Als blijkt dat er overeenkomsten zijn met een eerdere vermissing, zoekt hij steeds vaker de grenzen op. Sterk en zwaar drama, met interessante bespiegelingen over heldendom en rechtvaardigheid. Ook de slachtoffers krijgen gelukkig genoeg aandacht, waardoor de serie nooit gemakzuchtig aanvoelt.

ALEX MAZEREEUW

naar vpro cinema