VPRO Gids 38

17 september t/m 23 september
Pagina 38 - ‘Series on demand’
papier
38

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Series on demand

Interessante series in het on demand aanbod van streamingdiensten als Netflix, NPO Start, Videoland en HBO Ziggo.

Trainwreck: Woodstock ’99

Trainwreck: Woodstock ’99

Dertig jaar na het eerste Woodstockfestival dacht een groepje popprofessionals die culturele mijlpaal wel even te kunnen herhalen. Dat pakte desastreus uit. Niet in de laatste plaats omdat de organisatie vooral aan de centen dacht en overal op beknibbelde. Het tekort aan beveiligers en schoonmakers, de hoge consumptieprijzen, de ondoordachte line-up: het leidde bij elkaar tot een ongekende chaos. Deze driedelige reconstructie huppelt in typische Netflixstijl van de ene cliffhanger naar de volgende – niet heel subtiel, wel effectief: je blijft er met open mond naar kijken.

RICK DE GIER

Entrapped

Entrapped

Derde seizoen van de de IJslandse hitserie Trapped, ditmaal vreemd genoeg omgedoopt tot Entrapped. De makers en hoofdrolspelers bleven gelukkig hetzelfde. Detectives Andri en Hinrika raken in de nieuwe reeks betrokken bij een hoogoplopend conflict tussen een vreedzame sekte en een motorbende, die ruzie hebben over een ‘heilig’ grondgebied. Hun conflict escaleert verder als een van de sekteleden wordt vermoord. Voor liefhebbers van de betere nordic noir is er dus genoeg om van te genieten, al blijft de serie vooral imponeren door de adembenemende IJslandse landschappen.

ALEX MAZEREEUW

naar vpro cinema