VPRO Gids 38

17 september t/m 23 september
Pagina 39 - ‘Podcasts’
papier
39

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Podcasts

De beste podcasts, uitgelicht in het on demand aanbod.

Mother Country Radicals

Zayd Dhorn bracht zijn jeugd in de jaren zeventig door onder valse namen op geheime adresssen, om uit de handen van de FBI te blijven. Zijn vader Bill en zijn moeder Bernadine waren radicale activisten die straatrellen begonnen, een bom legden bij het Pentagon en kameraden uit de gevangenis hielpen ontsnappen. Heftige acties, maar wel met als doel een rechtvaardigere maatschappij. In deze boeiende en zeer uitgebreide podcast gaat Dhorn met zijn ouders en hun vrienden uit de burgerrechtenbeweging terug naar die tijd. 

ELJA LOOIJESTIJN

AT6

Er wordt wat afgekletst in podcastland, dus op nog een nieuw mannenduo zit je misschien niet te wachten – totdat je hoort dat het gaat om Jim Deddes en Jan Hulst, de makers van onder meer Joardy Season. Met groot gemak en op onnavolgbare wijze springen ze heen en weer tussen onderwerpen, geluidseffecten en personages. AT6 is absurdisme ten top en er is geen touw aan vast te knopen. Maar als het je smaak is, is het huilon van het lachon.

NOOR SPANJER

naar de vpro podcastgids