VPRO Gids 38

17 september t/m 23 september
Pagina 82 - ‘donderdagetalage’
papier
82

donderdagetalage

Wat moet je op deze dag zien en horen? Lees onze etalage met programmatips, onze filmselectie en de mooiste radio: klassiek, jazz en wereldmuziek.

Wat zien ik!?

Thekla Reuten, vanavond te gast in ‘Nooit meer slapen’, speelt in de nieuwe dramafilm ‘Narcosis’ een paranormaal begaafde weduwe.
Nooit Meer Slapen

donderdag

NPO radio 1 00.00-01.00

60 minuten

vpro.nl

Narcosis is een medische term voor een soort diepzeedronkenschap. Duikers kunnen er vanaf een bepaalde diepte last van krijgen en ervaren dan draaierigheid, verwarring, hallucinaties. In de Nederlandse dramafilm Narcosis wordt het fenomeen niet expliciet toegelicht, maar de titel vat de verschillende lijnen in het verhaal wel treffend samen. Centraal staat een gezin waarvan vader John (Fedja van Huêt) tijdens een riskante duikexcursie om het leven komt. Zijn vrouw Merel (Thekla Reuten) blijft onthutst achter in het grote oude huis dat ze samen verbouwden tot een paradijsje. Merel is helderziend, maar wil haar werk als medium niet meer uitvoeren uit angst dat ze door John zal worden bezocht. Hun twee jonge kinderen zijn intussen ook helemaal de kluts kwijt.