VPRO Gids 37

10 september t/m 16 september
Pagina 39 - ‘Podcasts’
papier
39

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Podcasts

De beste podcasts, uitgelicht in het on demand aanbod.

Welcome to Provincetown

Mitra Kaboli (The Heart) spendeerde de hele zomer van 2021 in Provincetown, Massachussets, een kustplaatsje waar van oudsher de homogemeenschap vakantie viert. Ze groef zich helemaal in, maakte contact met de andere vaste bewoners en het resultaat is een soort realitysoap in audio, vol mooie personages, zon, zand, feesten, maar ook bredere maatschappelijke inzichten. Ook Mitra's eigen zoektocht naar haar queer identiteit komt aan bod. Ga ook op vakantie naar 'P-town' en laat je meeslepen door deze mooie tiendelige audiodocumentaire.

ELJA LOOIJESTIJN

First Dates, Second Chances NL

In het tv-programma First Dates proberen twee vreemden samen een maaltijd door te komen en moeten dan ook nog eens bepalen of ze elkaar op een romantische manier zien zitten. Dat is lang niet altijd het geval, maar voor de afvallers is er nu de podcast First Dates, Second Chances. Vrijgezellen die een dater op tv hebben gezien en hem of haar wel zien zitten, kunnen zich opgeven. Of de podcast wél tot liefde leidt, is zeer de vraag, maar er is voor de liefhebbers net zo veel ongemakkelijkheid als op televisie. 

ELJA LOOIJESTIJN

naar de vpro podcastgids