VPRO Gids 32

6 augustus t/m 19 augustus
Pagina 29 - ‘Podcasts’
papier
29

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Podcasts

De beste podcasts, uitgelicht in het on demand aanbod.

Over tijd

Presentator Carolien Borgers liet vier jaar geleden, toen ze 34 was, haar eicellen invriezen om haar vruchtbaarheid wat meer tijd te geven. In de Linda-podcast Over tijd onderzoekt ze de biologische, psychologische en maatschappelijke factoren die daarbij komen kijken. En ze vraagt zich af of ze toen wel de juiste keuze heeft gemaakt. In drie delen kun je meeluisteren met haar zoektocht naar het antwoord op die vraag. Ze spreekt met ervaringsdeskundigen en artsen, en zo krijg je een interessant en compleet beeld van deze actuele kwestie.

ELJA LOOIJESTIJN

Buffalo bitches, 20 jaar later

In 2002 maakte de Vlaamse podcastmaker Eva Moeraert een radiodocumentaire over twee vrouwelijke hooligans van AA Gent. ‘Buffalo bitches’ Kimberly en Tiffany waren onafscheidelijk, maar Eva komt er twintig jaar later achter dat ze geen contact meer hebben. Ze zoekt ze allebei weer op om uit te zoeken wat er mis is gegaan. De twintig jaar oude ‘documentaire’ was fictie en deze nieuwe vierdelige serie dus ook, maar dat is nauwelijks te merken. Je wordt direct meegesleept in dit humoristische verhaal over voetballiefde en vriendschap.

ELJA LOOIJESTIJN

Podcast nieuwsbrief

Abonneer je op de nieuwsbrief van de VPRO Podcastgids en ontvang elke week de beste tips in je mailbox. Podcast-expert Elja Looijestijn bespreekt wekelijks een podcastparel en geeft actuele tips. Daarnaast vist ze een tijdloze titel uit het archief, die je misschien gemist hebt.

naar de vpro podcastgids