VPRO Gids 30

23 juli t/m 5 augustus
Pagina 29 - ‘Podcasts’
papier
29

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Podcasts

De beste podcasts, uitgelicht in het on demand aanbod.

Naakt op een kleedje

Vrouwen in musea zijn vaak naakt op een kleedje te zien, terwijl vrouwelijke kunstenaars vaak onderbelicht blijven. Heske ten Cate en Yuki Kho willen hier verandering in brengen. In hun podcast Naakt op een kleedje bespreken ze met een gast een werk van een vrouwelijke kunstenaar.. In de eerste aflevering van het derde seizoen bespreekt schrijver Tatjana Almuli werk van Frido Kahlo. Haar kleurrijke werk siert menig kussensloop, wat soms in de weg komt te staan van haar waardering als baanbrekende en compromisloze kunstenaar.

ELJA LOOIJESTIJN

Sara’s mysteries

Precies op tijd voor de zomervakantie verschenen er drie nieuwe afleveringen van deze podcast, die gemaakt is voor kinderen in de basisschoolleeftijd, maar die zeker ook leuk is voor hun ouders. Theatermaker Sara de Monchy lost samen met kinderen mysteries op die ze zelf aandragen. Ze gaat mee in hun belevingswereld en zo beleven ze samen een spannend avontuur. Zo gaat Jules op zoek naar een lynx die in haar dorp gezien zou zijn. Lopen kinderen en katten echt gevaar, of is dit een gevalletje fake news?

ELJA LOOIJESTIJN