VPRO Gids 30

23 juli t/m 5 augustus
Pagina 28 - ‘Series on demand’
papier
28

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Series on demand

Interessante series in het on demand aanbod van streamingdiensten als Netflix, NPO Start, Videoland en HBO Ziggo.

How To with John Wilson

HBO MAX
How To with John Wilson

‘Hoe kook je de perfecte risotto?’ ‘Hoe vind je een parkeerplaats in de straten van New York?’ Of: ‘Hoe moet je spontaan zijn?’. In How To with John Wilson, dat inmiddels twee seizoenen telt, probeert filmmaker John Wilson dit soort alledaagse vraagstukken op uiterst originele wijze te beantwoorden. Wilson maakt kleine kunstwerkjes met de dingen die hij filmt op straat in New York. Iedere aflevering is nu eens hilarisch, dan weer bizar, informatief of aangrijpend. Als kijker val je in elk geval van de ene verbazing in de andere. Een van de opmerkelijkste docuseries van de afgelopen jaren.

ANKE MEIJER

Women of the Movement

ZIGGO MOVIES & SERIES
Women of the Movement

Zesdelige miniserie gebaseerd op het verhaal van burgerrechtenactivist Mamie Till-Mobley (Adrienne Warren) en haar zoon Emmett, een 14-jarige jongen die in 1955 werd gemarteld en vermoord in Mississippi omdat hij met een witte vrouw zou hebben ‘geflirt’. Nadat de moordenaars werden vrijgesproken, begon Mamie aan een jarenlange strijd voor gerechtigheid voor haar zoon. Deze oerdegelijke – soms wat onevenwichtige – serie draait vooral om de directe nasleep van Emmetts dood. Een pijnlijk en nog immer urgent verhaal. 

ALEX MAZEREEUW