VPRO Gids 28

9 juli t/m 22 juli
Pagina 29 - ‘Podcasts’
papier
29

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Podcasts

De beste podcasts, uitgelicht in het on demand aanbod.

De Omega

Deze ambitieuze scifi-thriller met sterrencast van 3FM/NTR speelt zich af in het jaar 2034. Je kunt op vakantie naar de maan, maar Nederland is behoorlijk naar de knoppen gegaan. Er heerst een doodeng politiek klimaat waarin mensen van kleur, moslims en vooral lhbti'ers niet veilig zijn. Journalist Amira (Jouman Fattal) komt een queer-moordcomplot op het spoor dat ze met gevaar voor eigen leven tot op de bodem uit gaat zoeken. Hoewel het verhaal en het acteerwerk niet altijd even geloofwaardig overkomt, word je wel meegetrokken in het verhaal. 

ELJA LOOIJESTIJN

Vigilante

Sinds veertig jaar geleden zijn eigen dochter werd vermoord, helpt Tim Miller met zoeken naar vermiste personen. Podcastmaker Allie Conti besluit hem te gaan volgen en meteen beleeft de zaak van zijn dochter een doorbraak. Het interessantste aan Vigilante is dat Conti blijft twijfelen wat ze met haar hoofdpersoon aanmoet. Is hij een altruïstische held of een getraumatiseerde, geobsedeerde vader? En probeert hij haar nou echt op een vermeende seriemoordenaar af te sturen om een bekentenis los te krijgen?

ELJA LOOIJESTIJN

Podcast nieuwsbrief

Abonneer je op de nieuwsbrief van de VPRO Podcastgids en ontvang elke week de beste tips in je mailbox. Podcast-expert Elja Looijestijn bespreekt wekelijks een podcastparel en geeft actuele tips. Daarnaast vist ze een tijdloze titel uit het archief, die je misschien gemist hebt.

naar de vpro podcastgids