VPRO Gids 28

9 juli t/m 22 juli
Pagina 28 - ‘Series on demand’
papier
28

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Series on demand

Interessante series in het on demand aanbod van streamingdiensten als Netflix, NPO Start, Videoland en HBO Ziggo.

Black Bird

Black Bird

Zesdelige miniserie bedacht door veelgeprezen schrijver Dennis Lehane (Mystic River). Gladde drugshandelaar Jimmy (Taron Egerton) veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien jaar, krijgt een kans op vervroegde vrijlating: hij moet een seriemoordenaar in de cel aan het praten krijgen over waar hij zijn slachtoffers heeft verborgen. Het (waargebeurde) verhaal had misschien beter gewerkt in een speelfilm, maar door de prettig unheimische sfeer en het ijzersterke acteerwerk verveelt dit rauwe drama geen seconde. Mooie bijrol voor de onlangs overleden Ray Liotta als Jimmy’s vader.

ALEX MAZEREEUW

Ze Weten Alles Van Je

Ze Weten Alles Van Je

Wat is er met Arjen Kamphuis gebeurd, de cyberexpert die in 2018 in Noorwegen verdween? Hij kreeg een ongeluk met een kajak, menen de autoriteiten. Onwaarschijnlijk, zeggen zijn vrienden. die niet uitsluiten dat een organisatie als de NSA er een hand in heeft gehad. Deze serie kijkt naar de zaak door interviews met Kamphuis’ vrienden te combineren met een fictief verhaal over een journalist (Charlie Chan Dagelet) die de verdwijning onderzoekt en vervolgens zelf in de problemen komt. Een originele aanpak, alleen komen beide kanten niet echt uit de verf.

ANKE MEIJER

naar vpro cinema