VPRO Gids 26

25 juni t/m 8 juli
Pagina 29 - ‘Podcasts’
papier
29

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Podcasts

De beste podcasts, uitgelicht in het on demand aanbod.

Zaad zonder naam

Historica Tinne Claes schreef met het boek Zaad zonder naam een 'biografie van de spermabank' en de Vlaamse krant De Standaard maakte er een fascinerende podcast van, met prachtig sound design.

In de eerste aflevering vertelt gynaecoloog Harry Van der Pas hoe hij zijn eigen spermabank oprichtte en technieken uit de veeteelt gebruikte om vrouwen zwanger te krijgen. Het is onthutsend om te horen hoe donorkind Steph, de verteller van het verhaal, erachter kwam dat haar vader niet haar biologische vader was.

ELJA LOOIJESTIJN

De Nederpopcast

Het eerste seizoen van deze NPO Radio 2-podcast ging over vrouwelijke popartiesten. In de tweede reeks portretteren Carolien Borgers en Tim Treffers Nederlandse artiesten die sterren werden in het buitenland. Wat leidde tot hun doorbraak en hoe is het om een internationale ster te zijn? In de eerste aflevering spreken ze Robin Pors van de Vengaboys, die nog steeds over de hele wereld touren en in India zelfs groter zijn dan Michael Jackson. Later komen onder meer Golden Earring en Luv’ nog aan bod. 

ELJA LOOIJESTIJN

naar de vpro podcastgids