VPRO Gids 26

25 juni t/m 8 juli
Pagina 28 - ‘Series on demand’
papier
28

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Series on demand

Interessante series in het on demand aanbod van streamingdiensten als Netflix, NPO Start, Videoland en HBO Ziggo.

Man Vs Bee 

Man Vs Bee 
NETFLIX

Mr. Bean en Johnny English zijn (voorlopig) met pensioen, maar de Britse komiek Rowan Atkinson blijft zich thuis voelen in de fysieke slapstickcomedy. In de tiendelige Netflix-serie Man vs Bee speelt Atkinson de extreem onhandige ‘housesitter’ Trevor, die het tijdens een oppassessie in een luxe villa aan de stok krijgt met een brutale, vindingrijke bij. Het resulteert in talloze huiselijke ongelukken en veel ‘lach-of-ik-steek-humor’, waarbij fans van Atkinsons werk zich geen seconde zullen vervelen. Kijkers die wat meer uitdaging zoeken, kunnen deze vederlichte en weinig vernieuwende serie gerust overslaan.

ALEX MAZEREEUW 

Abbott Elementary

Abbott Elementary
DISNEY+

Een ‘enorme Xanax voor kinderen om op te zitten’ noemt juf Janine (Quinta Brunson) het zachte kleed in haar klaslokaal, een plek waar de leerlingen even tot rust komen. Vandaar dat ze er alles aan doet om vervanging te vinden als een van haar kinderen erop heeft geplast (de wc’s waren kapot). Makkelijk is dat niet, want de openbare basisschool in Philadelphia waar ze lesgeeft, heeft geen geld en een vreselijk onbekwame directrice. Een uiterst geslaagde sitcom in de mockumentary-stijl die we kennen van The Office.

ANKE MEIJER

naar vpro cinema