VPRO Gids 25

18 juni t/m 24 juni
Pagina 39 - ‘Podcasts’
papier
39

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Podcasts

De beste podcasts, uitgelicht in het on demand aanbod.

Zo geboren

De Vlaamse Raf gaat samen met podcastmaker Kenneth Berth op zoek naar het verhaal van zijn afwezige vader, die lange tijd een dubbelleven leidde in het conservatieve Limburg. Rafs ouders gingen uit elkaar toen zijn moeder van vader met een andere man in bed betrapte. Inmiddels is hij overleden aan aids. Wat voor man was deze Freddy Mercury-lookalike, en waarom wilde hij een kind? De makers hopen dat de podcast zo veel nieuwe informatie losmaakt dat ze nog twee afleveringen kunnen maken.

ELJA LOOIJESTIJN

Ídolo: The Ballad of Chalino Sánchez

Chalino Sanchez, een van de beroemdste vertolkers van de Mexicaanse narcocorridos, werd in 1992 door zijn hoofd geschoten na een optreden. De moord is nooit opgelost en dat zal waarschijnlijk ook niet meer gebeuren. Chalino was geen lieverdje en had nauwe banden met het bendeleven. Deze podcast behandelt in elke aflevering een andere theorie over zijn dood. Ondertussen leer je over de bloedige Mexicaanse drugsoorlog, die al decennia gaande is, en over de bijzondere maar macabere muziek die eruit is voortgekomen.

ELJA LOOIJESTIJN

naar de vpro podcastgids