VPRO Gids 25

18 juni t/m 24 juni
Pagina 38 - ‘Series on demand’
papier
38

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Series on demand

Interessante series in het on demand aanbod van streamingdiensten als Netflix, NPO Start, Videoland en HBO Ziggo.

The Tower

The Tower

Driedelige Britse misdaadserie over de mysterieuze dood van een agent en een Libisch tienermeisje, die overlijden na een val van een hoge Londense torenflat. Een jonge agente is getuige, maar verdwijnt voordat ze goed en wel haar verhaal kan doen. Aan detective Sarah (Gemma Whelan) de taak om uit te zoeken wat er in vredesnaam is gebeurd op dat dak, en waarom de lokale politie de boel lijkt tegen te werken. Meeslepend mysterie in de stijl van politiethrillers als Line of Duty, met een uitstekende hoofdrol van Whelan.

ALEX MAZEREEUW

Chloe

Chloe

Becky heeft een saai uitzendbaantje en een moeder die langzaam verdwijnt in haar dementie. Op social media vergaapt ze zich daarom aan het ogenschijnlijk bevoorrechte bestaan van haar oude schoolvriendin Chloe. Als Chloe zichzelf van het leven berooft, infiltreert Becky in Chloe’s oude leventje om te achterhalen waarom de vrouw zoiets zou doen. Chloe grijpt je vanaf de eerste aflevering, vooral dankzij het knappe acteerwerk van Erin Doherty (The Crown) die met de kleinste gebaartjes een totaal ander persoon wordt. Huiveringwekkend.

ANKE MEIJER

naar vpro cinema