VPRO Gids 23

4 juni t/m 10 juni
Pagina 39 - ‘Podcasts’
papier
39

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Podcasts

De beste podcasts, uitgelicht in het on demand aanbod.

De potloodcast

Jellie Brouwer (Kunststof) interviewt in deze podcast van de Illustratie Ambassade elke maand een illustrator aan de hand van vijf beelden, die gaan over hun jeugd, hun invloeden, de eerste schreden op het illustratorenpad en de belangrijkste thema’s in hun werk. Zo vertelt Loes Faber in de nieuwste aflevering over haar klassieke VPRO-opvoeding met een belangrijke rol voor Theo en Thea en over haar project over vrouwelijke kunstenaars, waar ze zes jaar van haar leven in stak. Ook de aflevering met Jip van den Toorn is een aanrader.

ELJA LOOIJESTIJN

Wie wat bewaart

In het depot van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed liggen duizenden kunstwerken en objecten opgeslagen. Allemaal met een eigen verhaal en geschiedenis, en allemaal op hun eigen manier van waarde. Deze podcast duikt in deze schatkamer. De eerste aflevering gaat over de performance How Does It Feel to Be a Sex Object van Lydia Schouten. Hoe bewaar je zoiets? De kunstenaar zelf vertelt hoe het werk destijds ontvangen werd en de makers van de podcast gaan op zoek naar een manier om het opnieuw tot leven te brengen.

ELJA LOOIJESTIJN

naar de vpro podcastgids