VPRO Gids 21

21 mei t/m 27 mei
Pagina 39 - ‘Podcasts’
papier
39

Podcasts

De beste podcasts, uitgelicht in het on demand aanbod.

Sympathy Pains

Het bizarre verhaal van de Amerikaanse Sarah Delashmit, een vrouw die decennialang anderen manipuleerde met haar nepziektes, nephandicaps, nepmiskramen en andere drama's. Sarah is een klassiek voorbeeld van het syndroom van Münchhausen: mensen die ziektes en handicaps simuleren, met als doel de onverdeelde aandacht en zorg van anderen op te strijken. Gruwelijk is het om te horen hoe Sarah misbruik maakt van lieve, behulpzame mensen, die echt om haar geven. De grote vraag: hoe kreeg Sarah dit toneelspel voor elkaar? En waarom? 

CECILE ELFFERS

Achter gesloten deuren

De zelfverklaarde meesterhacker en geheim agent Rian van Rijbroek heeft een relatie met de ruim twintig jaar oudere Gerard Sanderink, een excentrieke en steenrijke ondernemer. Het verhaal van deze ‘cybercharlatan’ heeft alles in zich en het was daarom ook wachten tot er een podcast over gemaakt zou worden. Dat heeft het FD nu gedaan. In drie afleveringen doen ze uit de doeken wie Rijbroek en Sanderink zijn en hoe zij hem om haar vinger heeft gewonden. Sanderinks achterdochtige aard, digibetisme en gevoeligheid voor complottheorieën hebben er zeker mee te maken.

ELJA LOOIJESTIJN

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →