VPRO Gids 20

14 mei t/m 20 mei
Pagina 39 - ‘Podcasts’
papier
39

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Podcasts

De beste podcasts, uitgelicht in het on demand aanbod.

De onbekende Cruijff

Is alles al gezegd over Johan Cruijff? Volgens de redactie van Andere tijden sport niet. Zij maakten vijf afleveringen met onbekende verhalen over voetbalfenomeen Cruijff (1947-2016), die dit jaar zijn 75ste verjaardag zou hebben gevierd. De makers verdiepten zich onder meer in de flirt met Feyenoord in 1971 en de brute gewapende overval op zijn huis in Barcelona. Was dat de reden dat hij niet meedeed aan het WK in 1978? Het geheel wordt smakelijk en meeslepend verteld door Tom Egbers.

ELJA LOOIJESTIJN

Conviction: The Disappearance of Nuseiba Hasan

Van de Jordanees-Canadese Nuseiba Hasan werd sinds 2006 niets meer is vernomen. Vreemd genoeg gaf haar familie haar pas in 2015 op als vermist. Onderzoeksjournalist Habiba Nosheen stort zich op de zaak en reconstrueert grondig en zorgvuldig het tumultueuze leven van Nuseiba. Ze kon niet goed overweg met haar streng islamitische familie, raakte zwanger op haar achttiende, zorgde uitstekend voor haar kind, maar gaf het na twee jaar toch op ter adoptie. Had ze toen al een vermoeden dat er iets ergs zou gebeuren?

ELJA LOOIJESTIJN

naar de vpro podcastgids