VPRO Gids 2

8 januari t/m 14 januari
Pagina 39 - ‘Podcasts’
papier
39

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Podcasts

De beste podcasts, uitgelicht in het on demand aanbod.

S***hole Country

Afia Kaakyire is geboren in New York. Haar ouders komen uit Ghana en zijn daar een paar jaar geleden weer naartoe verhuisd. Afia probeert rond te komen als copywriter in het Amerika van Donald Trump, die in een officiële bijeenkomst aan Afrikaanse landen refereerde als 'shithole countries'. Je woont zelf in een shithole country, zegt haar moeder, kom lekker in Ghana wonen. Over de twijfels over deze beslissing maakte Afia een prachtige podcast, waarin ze van alles leert over zichzelf, haar familie, vooroordelen en waar ze eigenlijk bij hoort.

ELJA LOOIJESTIJN

Power: Hugh Hefner

De bekendste badjassendrager ter wereld wordt uitgeplozen in deze podcast. Hoe bedacht Hugh Hefner het Playboy-imperium en hoe was het om daar te werken? Bunny's van het eerste uur vertellen hoe ze acht uur lang op paalhoge hakken drankjes moesten serveren aan, pakweg, The Beatles of Jack Nicholson. De allereerste zwarte Playmate komt aan het woord, evenals de allereerste zwarte redacteur van het blad. Want ooit was Playboy immers een spraakmakend tijdschrift, waar grote literaire schrijvers als James Baldwin en Joyce Carol Oates verhalen in publiceerden.

KATJA DE BRUIN

naar de vpro podcastgids