VPRO Gids 19

7 mei t/m 13 mei
Pagina 39 - ‘Podcasts’
papier
39

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Podcasts

De beste podcasts, uitgelicht in het on demand aanbod.

Pim

De moord op Pim Fortuyn is twintig jaar geleden, en daarom wordt er veel teruggekeken op de flamboyante politicus die het ingeslapen Den Haag helemaal op zijn kop zette. Guus Valk van NRC maakt een podcastserie over wie Fortuyn eigenlijk was, hoe hij zo populair kon worden en wat er destijds allemaal speelde in de maatschappij. Nu er twee decennia overheen zijn gegaan, zien we de omstandigheden rond zijn populariteit en de bizarre moord weer in een heel nieuw perspectief. Dat laat deze podcast ook mooi horen. 

ELJA LOOIJESTIJN

Blauwe M&M's

Het is de bekende metafoor van de popartiest die bizar hoge eisen stelt: alleen maar blauwe M&M's in de kleedkamer. Maar wie is er nu echt onmogelijk om mee te werken? Wat voor fratsen halen bezopen popsterren uit en wat moeten de mensen achter de schermen doen om het allemaal in goede banen te leiden? Daarover gaat de nieuwe podcast van 3voor12. Presentatoren Atze de Vrieze en Timo Pisart haalden de smeuïgste verhalen op bij boekers, manager, organisatoren en de favoriete coffeeshophouder van Snoop Dogg.

ELJA LOOIJESTIJN

naar de vpro podcastgids