VPRO Gids 19

7 mei t/m 13 mei
Pagina 38 - ‘Series on demand’
papier
38

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Series on demand

Interessante series in het on demand aanbod van streamingdiensten als Netflix, NPO Start, Videoland en HBO Ziggo.

Russian Doll S2

Het eerste seizoen van Russian Doll was niet alleen bijna perfect, maar ook erg mooi afgerond. Hierdoor was het de vraag of dit vervolg wel nodig was. Gelukkig stelt seizoen twee niet teleur. Natasha Lyonne nam dit keer ook de taak van showrunner, regisseur en schrijver op zich en bedacht een mooie logische manier om het verhaal van Nadia (Lyonne) en Alan (Charlie Barnett) voort te zetten. Dit keer gaan de twee New Yorkers niet keer op keer dood, maar reizen ze terug in de tijd met de metro. Iets minder briljant dan het eerste seizoen, maar nog steeds een fijne trip.

ANKE MEIJER

Our Flag Means Death

1717, Barbados. Aristocraat Stede Bonnet is zijn veilige leventje spuugzat en besluit voortaan door het leven te gaan als piraat. Al verloopt die transformatie niet heel soepel: zijn bemanning keert zich al snel tegen hem, omdat hij niet bloeddorstig genoeg is. Tiendelige komedieserie is bij vlagen wel heel erg flauw, en ziet er ook nog eens bewust amateuristisch uit. Gelukkig is de cast fantastisch, met twee Nieuw-Zeelandse acteurs in de hoofdrollen: Rhys Darby is heerlijk onnozel als ‘the gentleman pirate’ en Taika Waititi mag zich uitleven als de alom gevreesde Blackbeard.

JELLE SCHOT

naar vpro cinema