VPRO Gids 17

23 april t/m 29 april
Pagina 39 - ‘Podcasts’
papier
39

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Podcasts

De beste podcasts, uitgelicht in het on demand aanbod.

Voordat de bom valt

Jelle Brandt Corstius woonde een tijd in Rusland en maakte reisseries over dat gebied voor de VPRO. Daarom volgt hij de oorlog in Oekraïne met extra grote belangstelling en schrik. In de podcast Voordat de bom valt praat hij ons elke dag in tien minuten bij over de actuele situatie. Niet op een formele nieuwslezerstoon, maar gewoon hoe hij het zelf beleeft. Omdat hij de taal spreekt en veel van de geschiedenis en politiek van Rusland en Oekraïne weet, kan hij ook goed context geven.

ELJA LOOIJESTIJN

Ouder

De vader van Raf Njotea verhuisde in de jaren zeventig van Nigeria naar België. Op een dag komt hij na een val in het ziekenhuis terecht. Net ontwaakt uit zijn coma vertelt hij zijn zoon een geheim: hij is in werkelijkheid veel ouder dan in zijn paspoort staat. Voor Raf is dit het moment waarop hij pas beseft hoe weinig hij eigenlijk van zijn vader weet. Samen met zijn goede vriend Lander Kennis besluit hij een podcast te maken waarin ze op zoek gaan naar zijn ware verleden.

ELJA LOOIJESTIJN